QUOTE OF THE DAY: "The details are not the details. They make the design."
Charles Eames
PREV
NEXT

Bussum villa30. Jun2011

TAGS: house, villa, sculptural
Designed by Group A

Completed in 2009 for a private client after one year of construction and a previous year of concept, the villa covers 280sm on a terrain situated in a lush, leafy neighbourhood of Bussum, a small city near Amsterdam in Holland.

"The design for the villa by GROUP A appears both modern and sculptural, and interacts in a natural way with its surroundings. By using slanting walls and roofs the abstract building volume feels comfortably embedded in the landscape. A cut-out corner facing the street in front of the house, clearly indicates the main entrance.
On the eastern side of the villa, a secluded garden and a second entrance can be found. A comfortable porch and a 15 meter wide panorama window face the garden, and double up as a transition between the villa and the garden at the back of the house.
Both gardens in front and at the back of the house are linked to each other by a sloping path. This descending path extends itself to underneath the cantilevering villa, thereby providing garden access for the basement floor." - Group A

Comments
See also: